DIV19020 logo diap.png

Het parkbureau is van start gegaan

Vanaf 1 januari beschikt het Van Gogh NP over een eigen bureau in het KVL gebouw in Oisterwijk. En een vast team om de ontwikkeling van het Van Gogh NP door het collectief van alle partners te faciliteren en zo de grote ambities waar te maken. Een centraal aanspreekpunt, met in de directie Anneke Boezeman (regie) en Frank van den Eijnden (operationeel), kan het parkbureau het komende jaar meters maken. 

 

Het parkbureau zorgt dat Van Gogh NP als één geheel naar buiten treedt en ondersteunt het partnercollectief met diverse activiteiten: lobby en fondswerving, merkontwikkeling, productontwikkeling, educatie, kennisdeling en diensten, communitybuilding en netwerkbijeenkomsten. Er wordt ook een Van Gogh NP Academy gestart, waarover binnenkort meer informatie. 

Naast Anneke en Frank starten ook Willy Thijssen als secretaris en Justine de Jong en Marcel Ploegmakers voor marketing en communicatie. Het team werkt nu nog digitaal, maar zodra het kan vanuit Oisterwijk intensief samen met het team van de Van Gogh Sites Foundation en met VisitBrabant en met experts van de partners uit de voorbereidingsgroep. Een aantal taken van het parkbureau worden uitgevoerd door partners die hierin gespecialiseerd zijn, zoals het IVN voor de educatie en VisitBrabant RouteBureau voor belevingsroutes. 

Anneke Boezeman en Frank van den Eijnden

foto: Fred van Laarhoven

Regiegroep, voorbereidingsgroep en communicatieplatform

Het parkbureau ondersteunt de bestuurlijke regiegroep Van Gogh NP, samengesteld uit bestuurlijke vertegenwoordigers van het strategisch overleg. Het parkbureau werkt ook samen met de voorbereidingsgroep, een kernteam van experts vanuit de verschillende partners, van overheden en maatschappelijke organisaties, van natuur tot landbouw. Ook is een communicatieplatform opgericht, met communicatiemedewerkers vanuit de partners om de communicatie door en over het Van Gogh NP te versterken. Het voorbereidingsteam bestaat uit:

 

 • Ronald Kramps – gebiedsmanager Van Gogh NP Provincie Noord-Brabant

 • Arie Ras – gemeente Nuenen (gemeenten Stedelijk gebied Eindhoven/regio Zuid-Oost)

 • Paul van Hoesel – gemeente Tilburg (steden/gemeenten Hart van Brabant))

 • Vera Hoogsteden – gemeente Breda (gemeenten/ Regio West-Brabant)

 • Vacature – gemeenten (Regio Noordoost- Brabant)

 • Toine Cooijmans -  Natuurmonumenten (natuurorganisaties)

 • Wim Ruis – IVN

 • Ernst-Jan van Haaften – Brabants Landschap (natuurorganisaties) 

 • Paul van Dijk – Waterschap de Dommel (waterschappen)

 • Hidde Hoetink – ZLTO (landbouw)

 • Dedy Hoevenaars – programmaondersteuning

 

Heb je plannen of wil je meer informatie? Neem dan contact op met het team in Oisterwijk via info@vangoghnationaalpark.nl