DIV19020 logo diap.png

Doe mee aan de 2e Van Gogh NP Academie en schrijf je nu in!

Heb jij een mooi initiatief of een concreet plan? En draagt het bij aan een mooie, gezonde en groene leefomgeving binnen Van Gogh NP? En kom je via de gebaande paden (nog) niet waar je wezen wil met je idee? En wil je graag met anderen aan de realisatie gaan werken? Geef je dan op voor deze tweede Van Gogh NP Academie.

Plenaire sessies onder leiding van experts

20210915_101006.jpg

Samen werken aan plannen voor een mooie, gezonde en groene leefomgeving

In allerlei netwerken en samenwerkingsverbanden wordt reeds gewerkt aan de ambities van het Van Gogh Nationaal Park. Aanvullend daarop gaat in het voorjaar van 2022 de 2e editie van de Van Gogh Nationaal Park Academie van start. Deze Academie is een samenwerkingsruimte voor initiatiefnemers om hun plannen of ideeën die bijdragen aan Van Gogh NP van kennis, netwerk, inspiratie en podium te voorzien. En zo de olievlek van het werken met het Kompas steeds groter te maken.

In het najaar van 2021 hebben deelnemers meegedaan aan een 1e succesvolle editie van de Academie. Vanwege de Corona-maatregelen zijn de eindpresentaties van deze deelnemers helaas uitgesteld en verplaatst naar 26 januari 2022. Meer informatie over de deelnemers, hun cases en ervaringen zijn binnenkort op deze site te vinden. In deze 2e editie bieden we maximaal 12 plaatsen aan in de Van Gogh NP Academie. 

Dus nogmaals:

heb jij een mooi initiatief of zelfs een plan? En draagt het bij aan een mooie, gezonde en groene leefomgeving binnen Van Gogh NP? En kom je via de gebaande paden (nog) niet waar je wezen wil met je idee? En wil je graag met anderen aan de realisatie gaan werken? Geef je dan op voor deze tweede Van Gogh NP Academie.

Aan de slag om elkaar te versterken

Afbeelding academie.jpg

Van Gogh NP Academie

De partners van het Van Gogh Nationaal Park zijn trots op hun leefomgeving. Dat blijkt wel uit ons Masterplan. En we willen die leefomgeving nog gezonder, vitaler en mooier maken. We weten dat dat vooral lukt wanneer we (burgers, ondernemers en ambtenaren) elkaar opzoeken en verbindingen aangaan.

Het is mooi om te zien en te horen dat daar in allerlei samenwerkingsverbanden in het Van Gogh NP al hard aan wordt gewerkt. Aanvullend op wat er al gebeurt aan andere tafels in deelgebieden willen we een faciliteit aanbieden om initiatieven die bijdragen aan de ontwikkeling van het Van Gogh NP verder te brengen.  

 

Werkwijze

Vanuit de Van Gogh NP Academie werk je met circa 10 anderen aan het verwezenlijken van je droom. Deelnemers hebben heel verschillende achtergronden; ze komen uit alle hoeken van het gebied en ze hebben soms een klein idee en soms een heel groot idee. Ze hebben gemeen dat hun initiatief nog onvoldoende uit de verf komt langs de gebaande paden. 

 

In de Academie is het uitgangspunt dat je gebruik kunt maken van anderen om jouw idee te realiseren. In de werksessies maken we een begin met een bijzondere manier van werken. En als we klaar zijn blijven we met elkaar in contact. We koppelen theorie aan de praktijk. Bij het begeleidend team kun je ook ná de Academie terecht. Zo ontstaat een blijvend netwerk dat concreet inspiratie en steun biedt gedurende langere tijd.

 

De opzet van de Van Gogh Academie bestaat uit 4 volledige dagen, verspreidt over een periode van ongeveer 3 maanden. Op ‘dag 1’ start je met het delen van je idee in de groep van doorgaans 12 personen. Via een selectiespel maken we deelgroepjes met elk een eigen begeleider. ‘Dag 2’ en ‘dag 3’ bestaan uit een combinatie van theorie, inspiratie en samenwerken aan je case. Gedurende deze dagen word je uitgedaagd je idee bij te werken, te spiegelen te verrijken en te verbeteren. Op ‘dag 4’ presenteer je je droom opnieuw, maar nu aan een door jouw gekozen publiek (bijvoorbeeld een buurman/vrouw, vriend(in), collega, directeur of bestuurder) met daarin opgenomen de door jou geleerde lessen en ervaringen. Dit is potentieel de start van de realisatie van jouw idee in de buitenwereld!

 

Voorwaarden voor deelname

  • Jouw case ligt geografisch in het Van Gogh NP 

  • Jouw case doet iets met de Ontwikkellijnen uit het Masterplan.

  • Je bent eigenaar en/of initiator die echt iets wil en daar vol gaat. Jouw case overstijgt het niveau van een individuele belang 

  • Jouw case is concreet en tastbaar

 

Intakegesprekken zullen plaatsvinden op woensdag 16 en dinsdag 22 februari 2022. Er is plek voor maximaal 12 deelnemers. De 12 cases liggen zoveel mogelijk geografisch verspreid en brengen een grote diversiteit in de groep van Academie deelnemers. Over het selectieproces kan niet worden gecorrespondeerd.

 

Deelname aan de Academie is kosteloos, vrijwillig maar zeker niet vrijblijvend. Deelname aan alle vier dagen is verplicht en we vragen je te zorgen voor kruisbestuiving in jouw eigen organisatie, bedrijf, omgeving en/of netwerk. Bovendien ben je na deelname als ambassadeur beschikbaar om mensen met jouw geleerde lessen en ervaringen te helpen bij de ontwikkeling van het Van Gogh NP.

 

Waar en wanneer vindt de Academie plaats

  • De Van Gogh NP Academie vindt plaats op een nog nader te bepalen locatie in het Van Gogh NP. 

  • De Van Gogh NP Academie is gepland op maandag 14 maart, 11 april, 16 mei en 13 juni 2022.

 

Nieuwgierig?

Meer informatie en aanmelden kan via info@vangoghnationaalpark.nl