DIV19020 logo diap.png

Beleef Van Gogh

Nationaal Park

Welkom in Van Gogh Nationaal Park in ontwikkeling. Een Nationaal Park midden in Brabant. Een landschap vol slingerende beken, uitgestrekte natuurgebieden, boerenland, landgoederen en prachtige stads- en dorpsgezichten. Dit is het landschap waar Vincent van Gogh opgroeide. Waar de natuur en de harde werkers deze eigenzinnige schilder inspireerden tot unieke meesterwerken. En waar de natuur bij de voordeur begint.

nuenen DSC_5124bew opwettense watermolen

Van beekdalen en zandgronden

Ontdek het groen tot in het hart van de aantrekkelijke dorpen en steden van Brabant. Van Gogh Nationaal Park i.o.: vol beken en riviertjes tussen dekzandruggen, vennen en een fijnmazig landschap met dorpen en steden. Dit nationale park begint bij de voordeur en alles ligt op fietsafstand. Hier wordt hard wordt gewerkt en volop genoten. Bezoekers wacht een warm welkom.   

Vincents geboortegrond

De erfgoedlocaties en Van Gogh Monumenten in Van Gogh NP i.o. vertellen het verhaal van het leven en werk van Vincent in Brabant. Van zijn oorsprong in Zundert, waar zijn liefde voor de natuur ontstond, de start van zijn carrière in Etten-Leur en zijn eerste meesterwerk in Nuenen: hier leer je Vincent van dichtbij kennen. 

Routes en rust

In Van Gogh Nationaal Park wisselen actie en rust elkaar in een prettig tempo af. De Van Gogh fietsroute van 435 kilometer en een nog groter wandelroutenetwerk nemen je mee door Vincents bakermat. Talloze lokale natuur- en erfgoedroutes zijn een traktatie voor iedereen die graag unieke locaties en verhalen van Brabant ontdekt.  

Trek je eigen plan

Avontuurlijke bezoekers stellen via het knooppuntennetwerk in een handomdraai een eigen route samen. Wandel het dorp in of fiets de stad uit. Alle combinaties zijn denkbaar. Of je nu gaat voor urban met een groene touch of lokale tradities en natuurschoon, in Van Gogh Nationaal Park ontdek je altijd iets nieuws. 

KBF-Pontje Dommel Liempde1.jpg

Slimme regio en supergroen

Het Van Gogh Nationaal Park omvat het gebied rondom de steden Breda, Tilburg, ’s-Hertogenbosch, Eindhoven en Helmond. Een slimme regio, verrassend vernieuwend en gastvrij midden in een groen landschap. 

Bijzondere belevingen

Kleinschalig en intiem of groots en meeslepend? Zeg het maar! Van Gogh Nationaal Park laat zich inspireren door een eigenzinnige kunstenaar met oog voor eenvoud, een genie van vernieuwing. Ingrediënten die je terugvindt in dit park waar traditie en toekomst elkaar steeds weer ontmoeten.  

 

Meer Van Gogh locaties bezoeken?

Kijk dan op vangoghbrabant.comVolg Vincents voetsporen in Brabant | Van Gogh Brabant.

bossche-broek-jvanderperk_3429138707.jpe

Dommelvaren door de Bossche Broek

Van Gogh Roosegaarde fietspad foto Studi

Sterrennacht aan

je voeten

Femke Nouws pannenhoef (5).jpg

Van Zwarte Schuur tot Memmoerhoeve