DIV19020 logo diap.png

Gemeente Breda promoot Van Gogh Nationaal Park in Yangzhou, China

In Yangzhou, Chinese zusterstad van Breda, is onlangs een internationale floriade geopend, de ‘AIPH Horticultural Expo 2021’. Naast Chinese deelnemers en zo’n 30 internationale deelnemers (waaronder St. Petersburg, Orléans, Rome, Stuttgart, Philadelphia en Barcelona) is Breda met de Breda Garden de enige Nederlandse deelnemer. Voor deze Breda-tuin van 2.000 m2 is Van Gogh gekozen als internationaal thema. Breda is partner in Van Gogh Nationaal Park en Zundert/Breda is het homeland van Vincent van Gogh.

IMG_1771.JPG

De expo die gedurende een halfjaar is geopend zal veel bezoekers verwelkomen en aangezien er in China veel  belangstelling is voor Van Gogh mag ook de Breda Van Gogh Garden veel bezoekers verwachten. Een mooie promotiekans dus. Vandaar dat de gemeente Breda speciaal voor de expo een website heeft gerealiseerd die via een QR-code ter plekke gescand kan worden: www.bredawelcomesyangzhou.com

 

Het leuke van deze website is dat er niet alleen informatie wordt gegeven over Breda en Brabant, maar ook over Van Gogh en Van Gogh Nationaal Park. Van Gogh Nationaal Park heeft een bijdrage geleverd door de nieuwste filmpjes beschikbaar te stellen en via het consulaat in Shanghai krijgt dit project extra publiciteit via Weibo, het Chinese Twitter-kanaal.

 

We hopen van harte dat Van Gogh veel Chinese toeristen in Yangzhou zal inspireren.