DIV19020 logo diap.png

Designstudenten presenteren werk over Van Gogh NP tijdens DDW

Afgelopen schooljaar is de Design Academy Eindhoven een samenwerking aangegaan met Van Gogh NP. Derdejaars en vierdejaars (afstudeerprojecten) studenten zijn aan de slag gegaan om met hun spraakmakende verbeeldingskracht bij te dragen aan de concretisering van het in 2020 gepubliceerde Masterplan. Op 22 oktober, tijdens DDW (Dutch Design Week) organiseren Van Gogh NP en Provincie Noord-Brabant in de World Design Embassy een bijeenkomst waarin vier geselecteerde vernieuwers gepresenteerd worden,

De derdejaars studenten hebben in een cirkel van 10 km rondom de Design Academy onderzoek gedaan naar de relatie tussen de natuur en het stedelijke landschap. In totaal zijn er 17 designprojecten uitgevoerd met voorstellen en interventies.

 

Via de website

https://www.citycircles.nl/location/eindhoven/ zijn de designprojecten te bekijken. Achter iedere link van één van de studenten is het onderzoeksrapport te downloaden waarin het project wordt gepresenteerd. Indien er interesse is om met één of meerdere studenten de gepresenteerde voorstellen nader uit te werken dan kan er via het Parkbureau of rechtstreeks met de studenten contact op worden genomen.

Domesticated rivers Afstudeerproject Liza Willemsen.png

Domesticated rivers Afstudeerproject Liza Willemsen

Er zijn in totaal 11 vierdejaars studenten afgestudeerd met een project over Van Gogh NP. In de bijgesloten pdf zijn de projecten kort beschreven. Op 22 oktober organiseren Van Gogh NP en Provincie Noord-Brabant in de World Design Embassy een bijeenkomst waarin vier geselecteerde vernieuwers gepresenteerd worden.

 

De vierdejaars studenten staan allemaal open om met hun ideeën bij één van de bij Van Gogh NP  aangesloten partners aan de slag te gaan. Alle projecten zijn sterk gericht op de communicatieve waarde. Juist de andere benadering, het volledig buiten de lijnen kleuren maakt de projecten zeer geschikt voor de verschillende opgaves waar we in het Van Gogh NP voor staan. Van Dark Sky Reserve tot Domestic Rivers of een oplossing voor onze opgave om zowel bomen aan te planten én huizen te bouwen. Juist de verrassende kijk van deze afstudeerders zet ons aan het denken en concepten zijn daarom wellicht ook geschikt om verder uit te laten werken. De kunnen ook rechtsreeks worden benaderd. Mail en telefoonnummers staan in het bijgesloten document.

Korte beschrijving alle projecten