DIV21003 website headers brabants bodem

Advisering en coaching ondernemers

zon op dak foto1.jpg

Boeren adviseren boeren

Uit de gebiedsanalyse voor Brabants Bodem (2020) komt het advies om agrarisch ondernemers te ondersteunen bij het bepalen van hun strategie om tot robuustere verdienmodellen te komen. De verdienmodellen hangen altijd samen met hun inspanningen voor biodiversiteit, bodem en landschap. 

 

Wat gaan we doen?

We starten een project dat deze ondersteuning biedt, vooralsnog gericht op de huidige en aankomende deelnemers aan het project biodiversiteitsmonitor. We willen dat zo opzetten dat deelnemers die op hun eigen bedrijf al veel ervaring hebben opgebouwd hun collega’s gaan ondersteunen. Dat is voor die voorlopers dan meteen een extra verdienmodel omdat hun inzet betaald wordt. Deze boerencoaches krijgen uiteraard ondersteuning vanuit het project. 

 

Werken aan een robuust verdienmodel?

Om een te komen tot een goed inkomen voor boeren is het nodig om nieuwe verdienmodellen te vinden en die te stapelen: een waaier aan mogelijkheden die passen bij de bedrijfsvoering van de boer. Dit project draagt bij aan de vertaling van een abstracte verdienmogelijkheid naar een praktisch verdienmodel. 

 

Hoe ziet de planning eruit?

In 2021 zetten we het netwerk van coachende ondernemers op, samen met bestaande netwerken in de regio (bijvoorbeeld Goed Boeren, Farmers Learning Community, etc.).

 

Contact

Interesse? Voor meer informatie kunt u terecht bij Merijn van den Hout, merijn.vandenhout@brabantsemilieufederatie.nl